HOME      |      INFO      |      KAART      |     PRIJS

0.  ACCOMMODATIE-INFORMATIE

1.  FUNCTIES 

2.  KOSTEN VOOR VAKANTIEHUUR

3.  VERHUUR OP LANGE TERMIJN

4.   HOE KAN IK BOEKEN?

5.   HOE KAN IK WETEN OF MIJN BOEKING CORRECT IS GEMAAKT?

6.    BETAALMETHODE AANVAARD

7.   WAT IS DE GARANTIEBORG EN HOE WERKT HET?

8.    WAT GEBEURT ER ALS IK AANKOMS?

9.    WAT GEBEURT ER ALS IK VERTREKDAG?

10.  WAT GEBEURT ER ALS IK EEN PROBLEEM HEB TIJDENS MIJN VERBLIJF?

11.  OVERDRACHT VAN DE SLEUTELS EN VERLATEN VAN DE WONING 

12.  VERTREK EN TERUGBETALING VAN DE GARANTIEBORG

13. AANTAL PERSONEN

14. ANNULERING 

15.  ALGEMENE VOORWAARDEN EN REGELS

0.   ACCOMMODATIE-INFORMATIE 

CASA GIROLE

5 Beniarbeig

03724 Moraira

Alicante province (Spanje)

e-mailinfo@casagirole.com

mobiele telefoon: 0034 699237580

Toeristenregistratienummer: VT-508414-A

1. FUNCTIES

Huis van 107 m² in 2 hoogtes en plafonds hoge.

Perceel niet aangepast voor rolstoelen.

WOONKAMER:

- 2 4 + 3 zitsbanken met uitzicht op zee

- internet Wi-Fi, airconditioning, plafondventilator, Smart TV, satelliet-TV

- Alarm- en beveiligingscamera

KEUKEN: Volledig ingerichte keuken

-inductie kok, combikoelkast, vaatwasser, magnetron, oven, serviesgoed/bestek, - keuken/keukengerei, koffiezetapparaat, enz.

SLAAPKAMERS: 2

- Hoofdkamer 1 tweepersoonsbed 140x200 cm met airconditioning

- Eenpersoonskamer 2 eenpersoonsbedden 90x200 cm.

- 1 extra kinderbedje goedgekeurd voor BB tot 2 jaar.

- Beddengoed (lakens, dekens, dekbedden, dekbedden, enz.).

- Bibliotheek, familiespellen en kinderspellen

TERRAS:

- 15 m² terras met uitzicht op zee

- Terrasmeubilair, tafel, fauteuils, ligstoel.

TUIN:

- Tuin met terras van 30m² met BBQ.

- Buitenmeubilair, tafel, fauteuil, kussens

PARKEREN:

- Privé naast de hoofdtoegangsdeur tot de woning.

BADKAMERS: 2

- 1 Badkamers met douche en dubbele wastafel

- 1 Badkamer met eenvoudige wastafel en kast en wasmachine.

- Bad- en douchehanddoeken.

ZWEMBAD: 

Gedeeld.

2. KOSTEN VOOR VAKANTIEHUUR

De gepubliceerde prijzen zijn altijd per week. Aankomst en vertrek op zaterdag in het zomerseizoen. De rest van het jaar is het flexibeler en het minimumverblijf is 7 nachten.

De prijs is inclusief: De eindschoonmaak van het huis, Volledig ingerichte accommodatie, internet, linnengoed (lakens en badhanddoeken), water, airconditioning, elektriciteit. Het linnengoed wordt wekelijks verschoond. Breng uw eigen strandlakens mee.

Maak verantwoord gebruik van elektriciteit. Als u meer dan 60 kw per week verbruikt, wordt het verschil van € 0,45 per kW gefactureerd.

De prijs is exclusief: elektriciteit van november tot maart.

3.  VERHUUR OP LANGE TERMIJN

Lange termijn minimaal 2 maanden (EXCLUSIEF DE ZOMERMAANDEN).

- Inclusief de zomermaanden bedraagt de minimale huurperiode 10 maanden. 

- Bij huur van minder dan 10 maanden inclusief de zomermaanden wordt een prijsverhoging toegepast afhankelijk van de duur van het verblijf.

 

Bewijs van financiële solvabiliteit is vereist. 

Wij zijn flexibel als het gaat om het betalen van de huur, maar als je geen arbeidsovereenkomst in Spanje hebt, is het normaal om betaling van de huur vooraf in zijn geheel plus een aanbetaling te vragen, of in 2 deelbetalingen met 2 aanbetalingen.

  

INBEGREPEN in de prijs: Volledig uitgeruste en gemeubileerde accommodatie, met keukengerei en apparatuur, lakens en badhanddoeken. Gemeenschapskosten en extra gemeenschapsverspilling. 

NIET INBEGREPEN in de prijs: De kosten voor het gebruik van het huis, zoals elektriciteit, water, internetkosten, gemeentelijke vuilophaalkosten en eindschoonmaak van het huis.

4. HOE KAN IK BOEKEN?  

Boekingen kunnen worden gedaan via een formulier of e-mail, waarbij u de datum waarop u in de accommodatie wilt verblijven en de voor- en achternamen, het geslacht en de leeftijd van alle personen invult. Vervolgens controleer ik uw gegevens en ontvangt u binnen korte tijd onze e-mail ter bevestiging van uw boekingsoptie en de volgende documenten: Huurkosten, Bankrekening en Huurcontractoptie.

Er is pas sprake van een definitieve boeking als de eerste bedongen betaling binnen een termijn van maximaal 4 werkdagen is ontvangen. 

Het resterende bedrag dient te worden betaald zoals bepaald in het huurcontract.  

5. HOE KAN IK WETEN OF MIJN BOEKING CORRECT IS GEMAAKT?  

Na ontvangst van uw eerste betaling ontvangt u om veiligheidsredenen per e-mail uw definitieve contract, met een bevestiging van de gedane betaling en de aankomstinstructies. 

6. BETAALMETHODE AANVAARD  

Wij accepteren betalingen via bankoverschrijving en contant geld.

1e betaling, 40% bij boekingsbevestiging via overschrijving.

2e betaling 60% contant en borgsom contant terugbetaalbaar bij overhandiging van de sleutels.

Boekingen gemaakt binnen 30 dagen voor aankomst:

1e. betaling, 50% bij bevestiging van boeking via overschrijving. 

2e. betaling 50% contant en waarborgsom contant terugbetaalbaar bij overhandiging van de sleutels.   

7. WAT IS DE GARANTIEBORG EN HOE WERKT HET? 

Borgsom (Wordt na uw verblijf terugbettaald). Als er geen inhoudingen nodig zijn, wordt uw borg volledig aan u terugbetaald.

Deze borgsom wordt gebruikt als garantie voor het juiste gebruik en onderhoud van het meubilair, de uitrusting en de goede naleving van de voorwaarden voor binnenkomst en vertrek. 

Dit bedrag wordt op de dag van aankomst in contanten overhandigd en kan niet worden gedebiteerd, behalve in geval van een geschil.   

8. WAT GEBEURT ER ALS IK AANKOMS? 

Aankomst en vertrek vinden plaats op zaterdag in het zomerseizoen, de rest van het jaar is het flexibeler.

De aankomsttijd zal tussen 16:00 uur zijn. en 20.30 uur. in het zomerseizoen is het de rest van het jaar flexibeler.

De aankomstinstructies zullen per e-mail beschikbaar komen zodra de booinkg is gemaakt.

De eigenaren van de woning zullen de sleutel van de woning rechtstreeks aan u overhandigen.

Mocht u niet op het geplande tijdstip aanwezig kunnen zijn, neem dan telefonisch of per Whatsapp contact op.

Bij aankomst na 21.00 uur wordt een toeslag van € 50,- contant betaald. 

Als we 48 uur lang geen nieuws van de klant hebben ontvangen, beschouwen we de boeking als geannuleerd, zonder recht op enige vorm van terugbetaling. 

9. WAT GEBEURT ER ALS IK VERTREKDAG?  

Tenzij er wijzigingen in het contract zijn aangegeven, vindt het vertrek plaats op zaterdag om 11.00 uur tijdens het zomerseizoen, de rest van het jaar is flexibeler.

Op de dag van vertrek kan de klant tot het gewenste tijdstip in het zwembad blijven.

Klanten die vóór de in het contract bepaalde tijd of dag willen vertrekken, moeten de eigenaar hiervan telefonisch of via WhatsApp op de hoogte stellen om de teruggave van de sleutels van de accommodatie te regelen. Als de eigenaar niet naar de accommodatie kan reizen, wordt de borg van de accommodatie in rekening gebracht. de garantie zou na maximaal 7 dagen via bankoverschrijving aan hen worden terugbetaald, zodra de perfecte staat van het huis is geverifieerd. 

Aan het einde van het contract verlaat de klant de woning op de in het contract aangegeven tijd en dag en geeft hij de sleutels van de woning terug. Anders factureert de eigenaar de volgende dagen het driedubbele van de huurprijs in de vorm van een compensatie. 

10. WWAT GEBEURT ER ALS IK EEN PROBLEEM HEB?  

Wij voorzien u van een noodtelefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, waar u ons op de hoogte kunt stellen van eventuele problemen (bijvoorbeeld met installaties of nutsvoorzieningen) en deze zo snel mogelijk kunt oplossen. 

11. OVERDRACHT VAN DE SLEUTELS EN VERLATEN VAN HET EIGENDOM  

De sleutels worden overhandigd op het adres, de datum en het tijdstip aangegeven op de voucher van het boekingscontract. Indien klanten buiten deze uren, op feestdagen of op zondag arriveren, moeten zij telefonisch of per sms contact met ons opnemen om de sleuteloverdracht te coördineren. In deze gevallen is het normaal dat er een toeslag in rekening wordt gebracht. 

De accommodatie wordt vóór 11.00 uur achtergelaten in dezelfde staat als waarin deze werd overgedragen, netjes en zonder opgehoopt afval. Als dit niet het geval is, wordt aan de klant een toeslag in rekening gebracht, of in ernstige gevallen verliest hij zijn aanbetaling. Zie specifieke voorwaarden. 

12. VERTREK EN HERSTEL VAN GARANTIEBORG EN SLEUTELS 

Op de dag van vertrek (op zaterdag om 11.00 uur in het zomerseizoen) zal de eigenaar samen met de huurder de staat van de accommodatie controleren, zodat de borgsom kan worden gerestitueerd. 

De Klanten die willen vertrekken vóór het tijdstip of de dag die in de overeenkomst is vermeld, moeten dit telefonisch of via WhatsApp aan de eigenaar melden en de borg zal de volgende 7 dagen na hun vertrek per bankoverschrijving aan hen worden terugbetaald, zodra de staat in perfecte staat is. van de woning is gecontroleerd.  

13. AANTAL MENSEN

Maximale capaciteit van 4 personen, alleen de personen van wie de naam op het boekingsformulier staat, mogen de accommodatie gebruiken.

Het aantal personen (volwassenen en kinderen) mag het aantal slaapplaatsen aangegeven op de website niet overschrijden. Vervanging van personen tijdens de huurperiode is verboden tenzij vooraf overeengekomen. 

De eigenaar behoudt zich het recht voor om de huur te annuleren in geval van redelijke twijfel over de mogelijkheid dat klanten ernstige schade aan het pand veroorzaken. Het niet naleven van de gebruiks- en/of vertrekvoorwaarden zal leiden tot de automatische opzegging van het contract en tot het verlies van de borgsom. Zie specifieke voorwaarden. 

14. ANNULERING 

Als u uw verblijf moet annuleren nadat het contract is ingegaan, moet u dit zo snel mogelijk doorgeven via onze e-mail info@casagirole.com of per WhatsApp op het aangegeven telefoonnummer.

Omdat wij kosten maken vanaf het moment dat wij uw reservering bevestigen, worden, indien het omboeken van uw verblijfsperiode niet mogelijk is, annuleringskosten in rekening gebracht op basis van de reserveringsaanbetaling.

De eigenaar behoudt zich het recht voor om de huur onmiddellijk te annuleren of te annuleren zodra deze is begonnen in geval van redelijke twijfel over de mogelijkheid om ernstige schade aan de accommodatie te veroorzaken, waarbij het proportionele uitstaande bedrag voor het verblijf wordt terugbetaald en de volledige borgsom wordt ingehouden in geval van materiële schade. 

15. ALGEMENE VOORWAARDEN EN REGELS

Casa Girole is een vakantieverblijf voor ontspanning en rust. Na 24.00 uur is er geen lawaai toegestaan in het huis en de omgeving. Het huis maakt deel uit van een privégemeenschap van gepensioneerde inwoners van Midden- en Noord-Europa die op zoek zijn naar rust. Wij verwachten van onze cliënten dat zij met respect handelen, zonder verstoringen te veroorzaken die de normale rust van de bewoners van de gemeenschap belemmeren. Bij herhaalde klachten van de buren behouden wij ons het recht voor om de huurder uit te zetten zonder recht op restitutie van de betaalde borg of huur.

Balspelen in het zwembad of matten in het water zijn niet toegestaan als er andere zwemmers in het zwembad aanwezig zijn.

Het is de klant niet toegestaan om de meubels van de woning van de oorspronkelijke locatie te verplaatsen. Bij overtreding van deze regel kan de eigenaar een deel van de geleverde borgsom inhouden.

Het is niet toegestaan activiteiten te verrichten die in strijd zijn met de gemeentelijke regelgeving en met de gebruikelijke gebruiken van samenleven, hygiëne en openbare orde.

In het geval van stroomuitval, water- of geluidsoverlast als gevolg van bouwwerkzaamheden in de omgeving, gebeurtenissen die het verblijf van de klant kunnen verstoren, aanvaardt de eigenaar van het huis geen enkele verantwoordelijkheid, aangezien het gaat om situaties buiten zijn controle, veroorzaakt door derden zoals water- en elektriciteitsbedrijven of de gemeenteraad.

De prijs van het verblijf is exclusief enige vorm van reis-, diefstal-, ongevallen- of wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die voortvloeit uit de actie van de klant jegens andere mensen of dingen, dus de eigenaar van het huis is niet verantwoordelijk voor eventuele gebeurtenissen die zouden kunnen gebeuren met de cliënt in de beschreven situaties binnen of buiten de woning.

Indien een apparaat niet meer werkt of er een storing wordt geconstateerd in de water-, elektriciteits- en gasinstallaties, dient de klant de eigenaar hiervan onmiddellijk op de hoogte te stellen.

Huisdieren zijn niet toegestaan. Indien het tegendeel wordt bewezen, behoudt de eigenaar zich het recht voor om het vakantiecontract onmiddellijk op te zeggen en de nodige juridische stappen te ondernemen, naast het inhouden van de borgsom in het geval dat het huisdier schade aan de woning heeft veroorzaakt. , vuil of enige andere vorm van schade.

De klant mag geen afval ophopen binnen of buiten de gecontracteerde accommodatie, maar moet dit in zakken deponeren in de container die het dichtst bij de woning staat. Anders behoudt de eigenaar zich het recht voor om om deze reden een deel van de garantie in te houden.

Zodra de in het contract overeengekomen tijd is verstreken, moeten de klanten op de dag van vertrek om 11.00 uur de sleutels teruggeven aan de eigenaar. Na inspectie van het huis wordt de borg teruggegeven aan de klanten.

Bij verlies van de sleutel van het zwembad of de accommodatie door de klant, is de klant een toeslag van € 40,- verschuldigd, die in mindering wordt gebracht op de borgsom.

In geval van een geschil zal de eigenaar aan de huurder de plaats en rechtbank voor behandeling aangeven. Sie können jedoch online unter https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show einen Antrag auf Lösung einreichen

Bij mannen worden geen groepen van meer dan 2 volwassenen van hetzelfde geslacht geaccepteerd.

Roken is in het huis niet toegestaan, maar wel op het terras of in de tuin.

Het hebben van een auto om naar het huis te reizen is essentieel.

Standplaats niet aangepast voor gehandicapten met rolstoel en niet aanbevolen voor mensen die moeilijk de trap op of af kunnen gaan. 

De eigenaar behoudt zich het recht voor om de huur nietig te verklaren of te annuleren in geval van redelijke twijfel over de mogelijkheid om ernstige schade aan de accommodatie te veroorzaken. 

Having a car to travel to the house is essential. 

Plot not adapted for the disabled with wheelchairs and not recommended for people with difficulty going up or down stairs.  

The owner reserves the right to void or cancel the rental in case of reasonable doubt about the possibility of causing serious damage to the property.